Велика расправа у Француској: Да ли је донета добра одлука када је отказано фудбалско првенство?

Бета

субота, 30. 05. 2020. у 16:43

Велика расправа у Француској: Да ли је донета добра одлука када је отказано фудбалско првенство?

Илустрација Фото: Depositphotos

Тадашња одлука ЛФП заснована је на изјави француског премијера Едуара Филипа да се сезона не може наставити јер је пандемија беснела крајем априла
То је земља светских првака, али да ли је то заиста фудбалска земља - то је питање које неки у Француској постављају ове недеље док њени суседи раде на враћању спорта.

Дебата се, у суштини, води откако је француска лига одлучила да прекине сезону крајем априла.

Супротно томе, прошло је две недеље од поновног покретања немачке Бундеслиге. Италијански министар спорта у четвртак је потврдио да ће се Серија А вратити 20. јуна, а очекује се да до тада крену и Примера и Премијер лига.

"Као идиоти" - био је наслов на насловној страни Екипа у петак пошто је тај спортски дневник довео у питање исхитрену одлуку лиге о завршетку сезоне.

Тадашња одлука ЛФП заснована је на изјави француског премијера Едуара Филипа да се сезона не може наставити јер је пандемија беснела крајем априла.

Међутим, Француска у последњих неколико недеља увелико ублажава мере уведене због корона вируса, а Филип је у четвртак изјавио да би тимски спортови могли да се покрену после 21. јуна.

- Бићемо једина велика фудбалска земља у Европи која се држи ове одлуке и није условљена развојем пандемије и ублажавањем мера - пише Екип.

Пари Сен Жермен је проглашен за шампиона, Амјен и Тулуз су испали из лиге због чега су ти клубови поднели тужбе.

Међутим, водећи глас против завршетка сезоне стизао је од председника Лиона Жан-Мишела Оле. Лион је био седми на седмом месту на табели, које не води у европска такмичења.

Ни Лион ни ПСЖ неће играти такмичарске утакмице пре наставка Лиге шампиона које се очекује у августу.

- Потпуно сам убеђен да оно што се догодило није добро за клубове и француски фудбал у целини - рекао је он за Паризијен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације