Тренер Лестера: Једва сам ходао и дисао због вируса корона

Бета

петак, 29. 05. 2020. у 23:31

Тренер Лестера: Једва сам ходао и дисао због вируса корона
Тренер фудбалера Лестера Брендан Роџерс потврдио је данас да је имао корона вирус у марту, недуго пошто је сезона у Премијер лиги прекинута због пандемије

Тренер фудбалера Лестера Брендан Роџерс потврдио је данас да је имао корона вирус у марту, недуго пошто је сезона у Премијер лиги прекинута због пандемије.

Роџерс је други тренер у Премијер лиги који је имао нови вирус, пошто је и Микел Артета био заражен.

Роџерс је за радио Би-Би-Си (ББЦ) рекао да је и његова супруга била заражена, али да су се обоје опоравили.

"Супруга и ја смо добили вирус када је прекинута сезона. Недељу дана касније сам се мучио, изгубио сам чуло мириса и укуса. Нисам имао снаге, као ни супруга. Тестирали су нас и утврђено је да смо заражени. Једва сам ходао. То ме је подсетило на успон на Килиманџаро, што се више пењеш, теже ти је да дишеш", рекао је Роџерс.

Роџерс се у хуманитарне сврхе 2011. године попео на Килиманџаро, неколико недеља пошто се са Свонсијем пласирао у Премијер лигу. Он је био један од 17 чланова који су представљали Фудбалску лигу.

"Када сам први пут, након што сам се разболео, покушао да трчим, било ми је тешко да истрчим 10 метара. Нисам имао апетит, а чудан је осећај јести храну а да не можете да осетите каквог је укуса и мириса. Због тога ценим када сам здрав и спреман", рекао је он.

У Премијер лиги је одобрено да играчи тренирају уз контакт, уочи наставка такмичења у јуну.

"Добро је имати контакт и бити близу играча. У последњих неколико дана смо морали да се поделимо у групе по 12, што није уобичајено, али они су се лепо прилагодили. Променио се ритам тренинга, али заиста сам задовољан њиховом физичком спремом, као да нису ни паузирали", рекао је Роџерс.

Бројни фудбалери изразили су забринутост због повратка на терен, али је Роџерс рекао да се ниједан његов играч није пожалио.

"Осећам се безбедно, а ми у фудбалу имамо срећу што нас тестирају два пута недељно. Једна од кључних ствари је што смо на отвореном. Када одемо на стадионе, нећемо бити у истим свлачионицама. Бићемо у четири или пет различитих просторија и то је пример прилагођавања", додао је он.

Упитан о циљевима у наставку сезоне, Роџерс је рекао да би "испуњење сна пласманом у Лигу шампиона било невероватно".

"Ми смо на три четвртине пута и нема разлога да не завршимо посао. То би било тек други пут у клупској историји и тај сан желимо да остваримо. Ако можемо да урадимо нешто у ФА купу и то би било спектакуларно", навео је Роџерс.

Премијер лига би могла да се настави 17. јуна, а Лестер је трећи на табели, девет кола пре краја.