Прија што зову Милан и Наполи: Миленковић звезда прелазног рока у Италији

В.Н.

петак, 29. 05. 2020. у 21:10

Прија што зову Милан и Наполи: Миленковић звезда прелазног рока у Италији

Никола Миленковић Фото ЕПА

Како пишу италијански медији, пред дефанзивцем Фиорентине и репрезентативцем Србије се већ налазе понуде богатијих клубова, Милана и Наполија

ЈЕДНА од звезда прелазног рока у Серији А овог лета могао би да буде наш Никола Миленковић (22). Како пишу италијански медији, пред дефанзивцем Фиорентине и репрезентативцем Србије се већ налазе понуде богатијих клубова, Милана и Наполија.

- Члан сам Фиорентине и размишљам само како да допринесем успесима тима - рекао је за "Газету" Миленковић, који је 2017. дошао у Фиренцу из Партизана. - Интересовање Наполија и Милана ми прија, али то је све. И даље стојим овде, чврсто на земљи. Што се тиче продужетка уговора, то сада није тема. О томе ћемо касније, тренутно смо окупирани повратком на терен.

Мада има одличан играчки потенцијал, Фиорентина је много ближа дну него врху табеле, пошто се налази на 13. месту.

- Чињеница је да имамо млад тим, али то није оправдање. Морали смо да будемо бољи. Надам се да ћемо бити успешнији у наставку првенства.

Када год Италијани пишу о младом асу, пореде га са легендарним Немањом Видићем, који је каријеру завршио у миланском Интеру.

- Као и сваком Србину, годи ми поређење са Видићем. Немања је писао историју европског фудбала, и далеко сам ја од тога. Осим Видићу, дивим се и фудбалеру Јувентуса Ђорђу Кјелинију. Он је прави вођа и на терену и ван њега - каже Миленковић, чија је вредност према специјализованом сајту "Трансфермаркту" 24 милиона евра.

ВЛАХОВИЋ МОЖЕ ЈОШ БОЉЕ

СТУБ одбране "љубичастих" похвално је говорио и о млађем саиграчу и земљаку, центарфору Душану Влаховићу (20).

- Изузетно је талентован. Али ја знам да он може још боље да игра, да напредује. И он то зна - истиче Миленковић.