Фудбал победио корону: Неће бити дана без најважније споредне ствари на свету

Б. А.

петак, 29. 05. 2020. у 20:54

Фудбал победио корону: Неће бити дана без најважније споредне ствари на свету

Милинковић-Савић (Лацио) и Матуиди (Јувентус) Фото АП

После Немаца, који су већ наставили шампионат, током следећег месеца прикључиће се и фудбалери из остале три најјаче лиге Европе, Шпаније (11. јуна), Енглеске (17. јуна) и Италије (20. јуна)

ОД половине јуна, љубитељима фудбала биће као у рају. После Немаца, који су већ наставили шампионат, током следећег месеца прикључиће се и фудбалери из остале три најјаче лиге Европе, Шпаније (11. јуна), Енглеске (17. јуна) и Италије (20. јуна).

Играће се и викендом и радним данима, убрзаним ритмом, тако да, практично, неће бити ниједног дана без врхунског фудбала. Тако је, рецимо, израчунато да ће у Премијер лиги 92 сусрета бити на програму у току 39 дана, док ће се у Серији А за 50 дана играти 127 утакмица. За почетак без навијача, а докле - видеће се.

Шпанци и Енглези су већ донели и одлуку када ће почети нова сезона 2020/2021, и у питању је исти датум, 12. септембар. На крају, остало је да су само Французи од "лига петице" прекинули првенство и прогласили првака, ПСЖ. Они ће следеће такмичење започети 22. августа.

У свету елитног фудбала, остала је тако још само непознаница када ће бити одиграна завршница Лиге шампиона. Ту су преостала четири реванша осмине финала, и касније редом, четвртфинале, финале, полуфинале. План је да се све то одигра током августа, а могуће је да ће се организовати и фајнал-фор за пехар.

Европски медији су помињали да би све то могло да се одигра од 7. до 29. августа, али из УЕФА није још стигао никакав званичан глас.

НАСТАВЦИ

11. јун Шпанска лига

13. јун Куп Италије

17. јун Енглеска лига

20. јун Италијанска лига

27. јун ФА куп Енглеске


И ШВЕЂАНИ И ШВАЈЦАРЦИ

ИЗ дана у дан стижу објаве почетака фудбалских такмичења, а нови на листи су Швеђани (13. јун) и Швајцарци (14. јун). И једни и други ће за почетак играти утакмице без присуства навијача.

У Швајцарској се наставља шампионат, док је у Шведској на програму прво коло нове сезоне.