Љупко Петровић се спомиње сваког 29. маја јер је као тренер направио највећи клупски успех са Црвеном звездом - донео је 1991. на Маракану, из Барија, пехар Купа европског шампиона. Он је баш средином те сезоне, први пут, сео на клупу црвено-белих и то игром случаја јер је из тима отишао Драгослав Шекуларац који је претходно са Звездом освојио дуплу круну.

Да популарни Шеки није отишао из клуба због инцидента на утакмици са Келном када је ухватио редара за крагну и шестомесечне суспензије од УЕФА први пут ове године открива тадашњи технички директор клуба Драган Џајић.

- Код Шекија је постојало и засићење због великог притиска. Уморио се и то је био главни разлог. А, Петровић се наметнуо као тадашњи тренер Рада. Љупко је био и фудбалер, а онда и тренер Рада. Тадашњи председник клуба са Бањице Сеља Јовановић је добро управљао целом причом и умео је да доведе добар кадар. Рад је играо добро код Љупка Петровића и он је био тренер у успону. После одласка Шекуларца, Звезда је дошла на идеју да разговара са Петровићем. Наравно да смо могли да доведемо и неког другог тренера, то није био проблем, али испоставило се да је разговор са Љупком и његов долазак био пун погодак. Био је добар тренер и ту нема дилеме. Знао је добро да ради и то је резултирало Звездиним успесима - рекао је Џајић а преноси "Телеграф".

Ова прича о Шекијевим разлозима за одлазак са "Маракане" стиже после 29 година и штета је што Звездина звезда није више међу нама да каже свој део приче.