Прослављеном српском тенисеру Новаку Ђоковићу додељена је данас повеља за промовисање Србије и српског народа у свету, коју му је поводом Дана дипломатије уручио министар спољних послова Ивица Дачић.

Ђоковић је рекао да се сваког дана труди да заступа праве животне вредности и врлине које су дубоко укорењене не само у његовој породици, већ у читавом српском народу, а то су:пожртвованост, поштовање, великодушност, једнакост.

"Као што сви ви волите свим срцем вашу земљу и трудите се да у свету промовишете праве традиционалне и културне вредности ваше земље и ваше нације на најбољи могући начин, тако и ја волим и поштујем своју земљу и свестан сам изазова и препрека које понекада имам због тога", рекао је Ђоковић обраћајући се званицама у Министарству спољних послова, међу којима су били амбасадори светских земаља у Србији.

Свестан је, каже, одговорности и дужности које имам да своју земљу, себе и своју породицу представи у најбољем могућем светлу у сваком тренутку.

"Наставићу да волим и поштујем Србију и свој народ. Наставићу да поштујем и уважавам све друге народе света, јер верујем када се делује на такав начин, из такве емоције, да се непогрешиво ради права ствар", закључио је он.

Иначе на коктелу након пријема највећа гужва била је око прослављеног српског тенисера јер су амбасадори желели да се сликају са њим.