Пио сам два месеца без престанка, лутао около без чистог разума и на крају постао капитен Русије: Судбина је једног од бољих руских везњака

Новости онлине

петак, 29. 05. 2020. у 10:19

Пио сам два месеца без престанка, лутао около без чистог разума и на крају постао капитен Русије: Судбина је једног од бољих руских везњака

Роман Широков фото: ЕПА

Проблеми су почели када ме је ЦСКА из Москве позајмио Торпеду. Усисао ме је ноћни живот, каже бивши директор Динама
Судбина бившег капитена руске фудбалске репрезентације, једног од најбољих везних играча многих руских клубова, некада и спортски директор московског Динама Романа Широкова је прича за неповеровати. Потпуно обрнута од свих оних спортских које имају срећан ток без доброг краја. Истина је да је и овом Русу љубав према алкохолу била животна водиља, али је успео да докаже свој таленат и за то буде награђен.

Роман Широков је већ у раној младости, на почетку професионалне каријере, развио страст према алкохолу.

"Када је требало са 21 годином да будем на врхунцу физичке снаге и у развоју фудбалске каријере ја сам већину времена седео за шанком и пио. Дошао је тренутак да више нисам видео излаз из целе ситуације и улетео сам у проблем. Све је било, вероватно, као у паклу. Водка и виски размењивали су се у менију омиљених алкохолних пића и умало ме нису коштали живота. Када сам схватио да не желим да умрем млад, потражио сам помоћ“, сећа се данас у 38 години Широков.

Све је почело са првим већим разочарењем.

„Проблеми су почели када ме је ЦСКА из Москве позајмио Торпеду. Био сам јако разочаран, а онда ми је у посету дошао пријатељ из детињства, са којим сам провео много времена напољу, у баровима, дискотекама ... Свидело ми се тај ноћни живот. Усисао ме је. Два месеца био сам пијан, без прекида, као магарац. Лутао сам около, не сећам се више од пола ствари које сам радио“, није данас проблем бившем фудбалеру да прича о тешкој прошлости.

Иначе, Широков није имао ни лако детињство. Остао је без оца као тинејџер од 14 година, а мајка никада није била код куће јер је радила два посла да би хранила породицу.

"Мојој мајци у почетку није било јасно шта се са мном догађа. После два месеца непрестаног пијанства, ЦСКА ме је послао на војну службу, где сам се у животу научио дисциплини и реду. Тамо сам сликао по зидовима и ископавао јарке. Али живели смо у касарни и устајали сваки дан пре шест ујутро", сматра Широков да је то био његов излаз.

По изласку из војске уследио му је период рехабилитације и повратка у нормалне, чисте, токове. Упознао је и девојку Катју, која му је много помогла на том путу опоравка, а касније му је постала и супруга. Наставио је са фудбалском каријером чист. Постао је капитен националног тима и за Русију играо последњи пут 2018. на Светском првенству у својој домовини.

"Откад сам са Катјом, више не пијем. Она ми је највећа подршка на којој ћу бити вечно захвалан", закључио је Роман Широков.