Фиго истиче Роналда као најбољег саиграча, Исуса за врхунског тренера, док Луксембургу и даље не опрашта одлазак из Мадрида

Новости онлине

петак, 29. 05. 2020. у 09:12

Фиго истиче Роналда као најбољег саиграча, Исуса за врхунског тренера, док Луксембургу и даље не опрашта одлазак из Мадрида

Луиш Фиго фото: ЕПА

Изузетно сам срећан што сам донео одлуку да из Барсе пређем у Реал, каже Португалац
Бивши играч Реал Мадрида, Барселоне и Интера Луиш Фиго осврнуо се на своју каријеру и саиграче које је имао у тимовима широм Европе. Португалац је говорио за „Фокс спортс Бразил“ да је две деценије имао срећу да игра са неким од најбољих Бразилаца света међу које је сврстао Ривалда, Роналда, Роберта Карлоса, Адриана и Ђиованија.

"Роналдо је био онај који ме је највише импресионирао, и у Барселони и у Реал Мадриду. У Барселони, док није имао много повреда, показао је све своје квалитете. Није требало много да се ради на његовом таленту. Био је посебан", рекао је своје мишљење Фиго.

Некадашњи репрезентативац Португалије подсетио се и важних тренутака из своје каријере. Нагласио је да је његов контроверзни одлазак из Барселоне, 2000 године, у редове вечитог јој ривала Реал Мадрид била „лична одлука“ која се временом испоставила као „прави избор“.

„Изузетно сам срећан што сам под свим тим околностима донео такву одлуку и усудио се да пређем у Реал“, рекао је крилни играч.

Пет година касније Фиго је напустио клуб са „Сантијаго Бернабеуа“ и дан данас за одлазак из Мадрида криви бразилског тренера Вандерлеија Луксембурга.  

"На почетку сарадње имали смо нормалан однос на релацији тренер – играч, али с временом су се ствари мало погоршале и на крају сам напустио Реал Мадрид због тренерских одлука да не играм. За ту одлуку нису били разлози техничке природе, па се и наш однос завршио врло негативно“, рекао је Португалац.

Има Луиш Фиго и речи хвале за тренере, чак за једним сународником жали што се никада у каријери нису срели. Реч је о Хоргеу Исусу, који води Фламенго и 2019. Је освојио првенство Бразила, Копа Либертадорес и стигао до финала Светског купа.

"Он је један од тренера ком се највише дивим, због свега што је учинио, не само у Португалу, већ у свим земљама где је радио. Никада нисам имао прилику да радим са њим. Он је врхунски фудбалски стручњак, што показује на терену“, рекао је за крај Фиго.