Удовичићева прича из Пољске: Хтели да ме хапсе што трчим без маске

Ж.У.

четвртак, 28. 05. 2020. у 21:12

Удовичићева прича из Пољске: Хтели да ме хапсе што трчим без маске

Жарко Удовичић Фото Н. Скендерија

Расправљао сам се са полицајцем, од притвора су ме спасла обележја клуба, каже Жарко Удовичић

ФУДБАЛЕРИ у Пољској су једва дочекали наставак првенства, после паузе изазване короном. Посебно је нестрпљив био наш Жарко Удовичић (32), играч Лехије, који је издржао шестомесечну суспензију, добијену тек што је дошао у клуб, као велико појачање.

Жарко је жарко желео од самог старта да се докаже у екипи из Гдањска. Међутим, већ на дебију зарадио је први, а после неколико кола и други црвени картон због кога је драстично кажњен.

- Новчану казну од 5.000 евра много сам лакше поднео од дисциплинске, која се односила на забрану играња од пола године. И у већем делу одлежао сам је у доба короне. А само сам нехотице "закачио" судију у дербију против Арке - каже Удовичић за "Новости" - Зато сам током паузе тренирао без слободног дана и горим од жеље да опет истрчим на терен, а клуб има велике амбиције у наставку шампионата.

Похвале за рад у доба короне не престају да запљускују Фудбалски савез Пољске. Сама организација и приступ послу допринели су брзом опоравку Екстракласе.

- Прегледи, тестови, све оно што су играчи морали да одраде, протекло је беспрекорно. Обавеза играча је била да податке о телесној температури свакодневно пријављују клубу. Заражених није било.

Сви фудбалери мораће да се привикну на нове околности. Грљења после погодака тако неће бити.

- Ретко сам у прилици да затресем мрежу ривала, па ме прослава голова не дотиче толико. Више ми смета помисао да ће све мечеви у јуну да протекну без навијача.

Удовичић, некадашњи фудбалер Слободе, Младости, Напретка и Новог Пазара, испричао је и догађај са плаже у Гдањску током паузе, после кога умало није завршио у притвору.

- Пољаци су јако дисциплиновани, а ја сам сматрао да као професионалац имам право да кондицију одржавам без маске, која је овде главно оружје у борби против короне. Полицајац ме неколико пута упозорио, да нисам изузетак и да морам да се држим правила. Али, нисам му остао дужан објашњењем да је трчати са маском бесмислено. Расправа је потрајала, па су ме од привођења спасла клупска обележја - открио је Удовичић детаљ са обале Балтичког мора.

КОПИРАЊЕ НЕМАЦА

ПОЉСКА у свим сферама живота покушава да копира Немачку. По страни није остао ни фудбал, пошто елитна лига креће само три недеље после Бундеслиге.

- Држава на све начине покушава да прати комшије. Мислим да јој у свему томе добро и иде. Тешка индустрија и сви остали витални делови за економију нису престајали да раде, док су ресторани, паркови, тржни центри, морали да подлегну свим мерама заштите од короне - истиче Удовичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације