Борба за елиту: Креће и Прва лига Србије

Н.И.

петак, 29. 05. 2020. у 08:30

Борба за елиту: Креће и Прва лига Србије
Осим елитног ранга, данас ће се мечевима 27. кола наставити и караван прволигаша утакмицом Будућност - Раднички 1923 у Добановцима

ФУДБАЛсе данас наставља и у Првој лиги Србије. Осим елитног ранга, данас ће се мечевима 27. кола наставити и караван прволигаша утакмицом Будућност - Раднички 1923 у Добановцима. Недавним одлукама Извршног одбора ФСС о променама система такмичења у сезони 2020/2021. јасно је да ће се она са постојећих 16 проширити на 18 клубова.

И то тако што ће степеник више четири првопласиране екипе из Српских лига које су већ завршене (Железничар, Борац Чачак, Јагодина и ИМТ), а да у Српску лигу испадају два последња прволигаша (тренуто су то Смедерево и Будућност). Дакле, пред нама су још четири кола велике борбе за елиту, али и опстанак.

Пошто се Суперлига проширује са 16 на 20 тимова, у елитни рљанг ће чак четири прволигашка тима. Према тренутном стању на табели, ако задрже исти корак до краја сезоне, то би могли да буду Графичар, Металац, Бачка и Златибор. Међутим, пошто је "густо" између трећег и шестог места (Бачка 43, Златибор 42, Кабел и Колубара по 41 бод), јасно је да је најмање још један клуб (Колубара) кандидат за елиту. Напомињемо да новосадски Кабел нема право да иде у ранг више пошто је током сезоне кажњен одузимањем десет бодова јер је ФСС установио да је намештао мечеве, као и Смедерево.

Последњих дана се спекулише да ће филијала Црвене звзеде, фудбалски клуб Графичар, због "сукоба интереса" да одустане од уласка у Суперлигу. У том случају постојала би могућност да неки прволигашки тим "купи" то место, сходно недавној одлуци ФСС, а све гласније се спекулише да би то могли да буду Нови Пазар, Динамо Врање иоли Колубара.