Немачком спорту потребно милијарду евра помоћи

Танјуг

четвртак, 28. 05. 2020. у 19:32

Немачком спорту потребно милијарду евра помоћи

Детаљ са утакмице Бундеслиге

Немачким спортским клубовима потребно је око милијарду евра помоћи како би преживели после пандемије корона вируса, објавио је Немачки олимпијски комитет (ДОСБ)

Немачким спортским клубовима потребно је око милијарду евра помоћи како би преживели после пандемије корона вируса, објавио је Немачки олимпијски комитет (ДОСБ).

ДОСБ је то тог износа дошао из недавног истраживања штете у својих 100 организација чланица, а председник ДОСБ-а Алфонс Херман је у излагању спортској комисији немачког парламента нагласио како 90.000 клубова у земљи потребно око 12.000 евра како би преживели кризу узроковану пандемијом Цовида-19.

Истовремено, кровним спортским савезима у земљи потребно је око 235 милиона европских новчаница додатне помоћи за покривање дефицита због отказаних утакмица и догађаја.

На помоћ државе рачуна и 255 клубова прве и друге лиге у рукомету, кошарци, хокеју и одбојци, рекао је Франк Штофел из спортске комисије немачког парламента.

"Ако држава не подржи професионални спорт и лиге, сва ова такмичења више неће постојати у облицима које познајемо", додао је Штофел, нагласивши да би многи клубови могли пропасти или прогласити банкрот.

Од главних такмичења у Немачкој се одржава само фудбалско првенство, док је наступ у већини других професионалних спортских лига одложен или отказан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације