ФСС усвојио предлог - у Супер лиги наредне сезоне 20 клубова

Бета

четвртак, 28. 05. 2020. у 16:12

ФСС усвојио предлог - у Супер лиги наредне сезоне 20 клубова
Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) усвојио је данас предлог Заједнице клубова Супер и Прве лиге да се за следећу сезону Супер лига прошири на 20, а Прва лига на 18 клубова

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије (ФСС) усвојио је данас предлог Заједнице клубова Супер и Прве лиге да се за следећу сезону Супер лига прошири на 20, а Прва лига на 18 клубова.

Како се наводи у саопштењу након седнице Извршног одбора одржане у Старој Пазови, до краја текуће такмичарске сезоне примениће се правило које подразумева пет измена током утакмице (остаје исти број резерви - седам), а све у складу са одлуком Међународног борда (ИФАБ) и привременим амандманом на Члан 3. Правила игре.

На предлог Комисије за женски фудбал, Женска елитна лига проширена је са осам на десет клубова, односно Прва лига са десет на дванаест.

На предлог Комисије за развој фудбала и спортског сектора ФСС, Омладинска и Кадетска лига Србије бројаће у наредној такмичарској сезони 20 клубова, уместо 16 колико их је до сада било.

Како се додаје, данас је одлучено и да је нови члан Одбора за хитна питања Марко Пантелић, потпредседник ФСС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације