Подела бодова на “Ред Бул арени”. У првом мечу данашњег програма Бундеслиге Лајпциг и Херта су одиграли нерешено - 2:2 (1:1).


Добру партију пружио је Марко Грујић, који је био стрелац за тим из Берлина, док је у центру пажње био и њихов голман и невероватан аутогол.


Утакмица је савршено почела за госте. Већ у деветом минуту су повели. После корнера је одбрана домаћина “заспала”, Грујић је све то пратио, остао усамљен и затресао мрежу за славље свог тима.


Лајпциг је тада преузео конце игре и у 24. минуту изједначио. Нкуку је одлично центрирао, Клостерман био на правом месту и главом матирао Јарштејна.


Био је Лајпциг офанзивнији и на старту другог дела, да би у 63. минуту Халсенберг неопрезно стартовао и добио други жути картон. Нагелсман је одмах реаговао увођењем дефанзивца Анхелиња умесот везног играча Нкункуа.


Само два минута после промене - гол. Вернер је одложио лопту за Шика, он је шутирао са ивице казненог простора, голман Јарштејн је имао лопту у руци и онда је заиста необјашњиво послао у сопствену мрежу. Вероватно ни сам не зна како му је то пошло за руком...


Чувао је Лајпциг предност, Херта је покушавала да искористи бројчано стање и играча више, а онда је Лукман направио глупост. Ужасно је стартовао у сопственом казненом простору, Куња је пао, судија није имао дилему, показао је на “креч”. Пјонтек је узео лопту, послао је у једну, голмана на другу страну за ново изједначење (2:2).


Лајпциг је трећи са 55 бодова, док је Херта на 10. месту са 35 поена.