Фудбалер Арсенала Давид Луиз могао би овог лета да напусти клуб пошто му истиче уговор, а нису планирани разговори о наставку сарадње. Луиз је последњег дана летњег прелазног рока прошле године из Челсија прешао у Арсенал, где је заменио капитена Лорана Кошелнија, који је отишао у Бордо дан раније. Медији су тада пренели да је Луиз потписао двогодишњи уговор, али је Скај данас навео да се ипак радило о једногодишњем.

Арсенал је прошлог лета потрошио много новца на довођење играча и очекује се да ће током предстојећег прелазног рока ограничити трошење. Такође, на финансије утичу и криза изазвана пандемијом корона вируса и то што Арсенал није играо у Лиги шампиона.

Тренер Микел Артета у више наврата је похвалио Луиза и рекао да жели да Бразилац остане, као и технички директор клуба Еду. Такође и Луиз је рекао да жели да остане у Арсеналу.

Откако је Артета преузео екипу Луиз је одиграо 14 од 15 утакмица.

Луиз је почетком месеца за бразилске медије рекао да жели да заврши каријеру у Бенфици.

- Волим Бенфику. Сан ми је да изађем на терен стадиона Луж у клупским бојама - рекао је Луиз, који је играо за Бенфику од 2007. до 2011. године.

Клубовима у Премијер лиги дозвољено је да на кратак рок продуже уговоре са играчима чији уговори истичу 30. јуна, пошто је постојала забринутост шта ће се догодити када играчима истекну уговори у јуну, а сезона буде продужена до августа због пандемије.

Клубови и фудбалери могу до 23. јуна да постигну договоре о наставку сарадње.