Заједница клубова послала детаљан протокол уочи наставка Суперлиге: Без маски нема пролаза, неће се мерити температура

Н. Иљукић

среда, 27. 05. 2020. у 20:45

Заједница клубова послала детаљан протокол уочи наставка Суперлиге: Без маски нема пролаза, неће се мерити температура

Тренинг Партизана Фото: М. Вукадиновић

У ложама највише 20 извештача, рукавице пожељне, одређен и максималан број људи у појединим зонама

ПО угледу на неке много развијеније фудбалске земље Заједница Суперлиге и Прве лиге Србије данас је свим клубовима доставила прецизан протокол о организацији мечева у време када су и даље на снази ригорозне мере заштите због пандемије вируса корона. Са Теразија 3 је данас, у виду службене белешке, свим клубовима ова два ранга такмичења достављен документ на 11 страна у којем се детаљно наводе мере заштите које су дефинисане са министарствима здравља и спорта Републике Србије, као и кризним штабом.


Стриктно је наведено да ниједно лице неће моћи да уђе на стадион без заштитне маске за лице, а пожељно је и ношење заштитних рукавица. Мерење телесне температуре при уласку на стадионе није наведено као мера контроле и превентиве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Навијачи од понедељка могу на трибине, Ђоковић игра пред публиком


"На утакмицама могу бити само лица која припадају следећим категоријама: играчи, стручни штаб, судије, сакупљачи лопти, медицинско особље, техничко особље одржавање терена и хигијене,радарска служба, представници менаџмента клубова, новинари, фотографи, камермани, представници антидопинг агенције, представници ФСС и Заједнице, лиценцирани прикупљачи података, ТВ оператери, представници ТВ Арена спорт, ватрогасци, припадници МУП", наглашено је у уводу поменутог протокола.


Посебна пажња скренута је клубовима да је стадион, као место одигравања утакмице подељен у три зоне. У првој су терен и делови око њега и у тој зони може да буде смештено највише сто људи, рачунајући комплетан играчки кадар и стручне штабове двеју екипа, судије и остала званична лица. У другој зони су трибине на које такође сме највише сто људи, а у тај број улази највише 20 новинара, по десет припадника МУП и ватрогасне службе, десет припадника редарске службе, 15 камермана и њихових помоћника и укупно 20 службених лица из оба клуба.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Рамовш: Поштујемо све мере, навијачи на трибинама већ од следеће недеље


У трећој зони, која се налази у спољном делу стадиона, моћи ће да буде тачно 26 особа, од којих су десет из редарске службе, десет из репортажних ТВ кола и шесторо људи из санитетске службе.


Занимљиво је да ће на местима иза голова смети да буде само осам фотографа и само шест скупљача лопти.


Испуњени су стриктни епидемиолошки захтеви, а овај протокол урађен је по угледу на оне из Немачке, Шпаније, Јужне Кореје и Данске.


ЦРНО-БЕЛИ ОПЕТ ТЕСТИРАНИ

ФУДБАЛСКИ клуб Партизан данас је још једном организовао тест на вирус корона којим су подвргнути сви играчи и чланови стручног штаба. Црно-бели су једном већ тестирани крајем маја, када су се прву пут окупили у свом тренинг-центру у Земуну, а недуго после тога стигли су сви негативни резултати.

Коментари (1)

Jovan Melic

28.05.2020. 09:01

Koja zajednica.Koja.Svasta.Sa publikom a ovamo u prodavnicama maske i rukavice.Stvarno ste smesni.