Генерални директор ФК Партизан Милош Вазура изајвио је да ће клубу веома значити то што ће од 1. јуна бити дозвољено присуство навиајча на утакмицама.

Кризни штаб је одлучио да се дозволе јавни скупови са највише 1.000 учесника, па ће тако од 1. јуна бити озвољено окупљање публике на спортским догађајима на отвореном.

- Још увек ништа званично нисмо добили, али уколико се то дозволи наравно да ће веома значити клубу. Фудбал није исти са и без навијача. Имамо прилику да гледамо немачку Бундеслигу која се игра без навијача и види се да нешто фали. Сигруно да ће значити велика подршка са трибина, видим да ће бити нека посебна правила. То је добра ствар, јер фудбал се игра због навијача. Без публике то није то - рекао је Вазура Тањугу.

Број навијача биће ограничен, а очекују се и додатне безбедносне мере попут поштовања физичке дистанце од најмање два метра.

- Надам се да ће све бити спорведено у дело и да ће све бити безбедно. Ми чекамо упуство од Фудбалског савеза и људи који су за то задужени. Колико сам прочитао, мора да буде поштована удаљеност, а то ће изискивати одређену организацију. Подржавамо то и чим доктори то кажу значи да је добра одлука - закључио је Вазура.