Власти Стразбура позвале гледаоце дивље фудбалске утакмице да се тестирају на вирус корона

Бета

уторак, 26. 05. 2020. у 22:50

Власти Стразбура позвале гледаоце дивље фудбалске утакмице да се тестирају на вирус корона
Власти Стразбура позвале су данас неколико стотина људи који су присуствовали "дивљој" фудбалској утакмици локалних клубова да се тестирају на корона вирус пошто је то подручје на истоку Француске посебно погођено епидемијом

Власти Стразбура позвале су данас неколико стотина људи који су присуствовали "дивљој" фудбалској утакмици локалних клубова да се тестирају на корона вирус пошто је то подручје на истоку Француске посебно погођено епидемијом.

"По сваку цену треба да избегнемо ново жариште у Стразбуру и да заштитимо учеснике и њихове ближње", изјавила је председница префектуре тог региона Жозијан Шевалије.

Она је навела да је приоритет здравља и да није у питању "нека замка" према учесницима утакмице, иако је оценила да је тај догађај "неодговоран, несхватљив и алармантан".

Најмање 620 особа преминуло је од корона вируса на том подручју који Алзасу на самој граници са Немачком. На том подручју се 575 заражених у болницама.

На недавно одржаној утакмици лакалних клубова Нухоф и Аутпјер окупило се 400 до 500 људи који нису држали мееђусобно растојање.

Ти људи су позвани да у четвртак дођу у центар за тестирање у згради Европског парламента, како би се проверило да ли је неко инфициран.

Правосудне власти навеле су да нико није ухапшен због утакмице и да се води истрага да би се утврдили организатори, а не учесници скупа.

Утакмица је одиграна напољу, док је казна за кршење забране окупљања у затвореном простору до шест месеци затвора и 7.500 евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације