Тренер фудбалера Манчестер јунајтеда Оле Гунар Солскјер рекао је данас да су се Пол Погба и Маркус Рашфорд опоравили од повреда и да ће моћи да рачуна на њих ако се сезона у Премијер лиги настави.

"Изгледају добро. Придружили су се тренингу и радили су све што су радили и други момци. Нема негативних реакција, да куцнем у дрво", рекао је Солскјерза сајт клуба.

Погба је подвргнут операцији стопала и није играо од 26. децембра, док се чинило да ће Рашфорд пропустити остатак сезоне када је у јануару доживео повреду леђа.

"Када наставимо (сезону), чини се да можемо имати комплетан тим на располагању", рекао је менаџер Јунајтеда.

Повратак обојице играча било би велико појачање за Јунајтед који ће се, ако поново заигра, борити на три фронта.

Јунајтед је у тренутку прекида сезоне у Премијер лиги био пети на табели са три бода мање од четворопласираног Челсија, и даље је играо у ФА купу, док је у Лиги Европа стигао на корак од пласмана у четврфинале.

Играчи Премијер лиге вратили су се прошле недеље тренинзима. Премијер лига је потом добила одобрење Владе да клубови пређу у другу фазу тренинга, која укључује контакт.

Клубови ће у среду гласати да ли ће прећи у наредну фазу тренинга, која би могла да почне да се примењује пре краја недеље.

"Надам се да смо показали да можемо да то радимо сигурно и да можемо да учинимо следећи корак", рекао је Солскјер.

Премијер лига увела је тестирање на корона вирус два пута недељно.

Током прве рунде тестирање откривено је шест позитивних случајева међу 748 играча и запослених у клубовима, док је други круг открио још два позитивна случаја од укупно 996 тестираних.

Трећи круг тестирања требало би да се обави у среду.