Тренер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је да су протоколи које његови играчи и он треба да следе како би се фудбал вратио мала жртва у поређењу с онима који ризикују своје животе на првој линији борбе са корона вирусом.

Гвардиолина мајка преминула је у априлу од последица корона вируса.

"Следимо правила, протокол. То је најважније. Не радимо ништа посебно... Изузетни су лекари, медицинске сестре, научници, чистачи - они су ризиковали своје животе да би спасили наше", рекао је Гвардиола за сајт клуба.

Играчи Премијер лиге вратили су се прошле недеље тренинзима. Премијер лига је потом добила одобрење Владе да клубови пређу у другу фазу тренинга, која укључује контакт.

Клубови ће у среду гласати да ли ће прећи у наредну фазу тренинга, која би могла да почне да се примењује пре краја недеље.

Гвардиола је задовољан кондицијом својих играча обзиром да нису одиграли такмичарски меч од 8. марта.

"Мислим да су се радовали повратку и што ће поново тренирати и радити оно што воле", додао је Гвардиола.

Гвардиола је, на крају, позвао навијаче да се и даље придржавају упутстава надлежних када је реч о корона вирусу.

"Ако кажу - носите маску, останите код куће, држите социјалну дистанцу - то морамо да урадимо. Медицински радници широм света су довели своје животе у ризик да би спасили наше. Невероватно је шта су учинили и морамо их следити. Сада не смемо да урадимо ништа погрешно", казао је Гвардиола.