Пума постала партнер фудбалског савеза Исланда

Бета

среда, 27. 05. 2020. у 11:11

Пума постала партнер фудбалског савеза Исланда
Немачки произвођач спортске опреме Пума саопштио је да је успоставио дугорочно партнерство са Фудбалском асоцијацијом Исланда

Немачки произвођач спортске опреме Пума саопштио је да је успоставио дугорочно партнерство са Фудбалском асоцијацијом Исланда, чиме је постао технички спонзор мушке, женске и младе репрезентације те земље.

Исланд се тако придружио групи земаља чији национални фудалски савези имају уговоре са Пумом, а међу којима су и Србија, Италија, Аустрија, Швајцарска и Чешка.

Извршни директор Пуме Бјерн Гулден изјавио је да је веома импресиониран успесима које је постигао Исланд и да су играчи те земље, иако је мала, показали велики таленат, фантастичан однос и изузетан тимски дух.

Са популацијом од свега 330.000, мушка фудбалска репрезентација Исланда квалификовала се за европско првенство 2016. године и за светско првенство 2018. године, а велике успехе постигла је и женска селекција која се три пута заредом квалификовала за финалне турнире европских првенстава - 2009, 2013. и 2017. године.

"Узбуђени смо и веома се радујемо партнерству са Пумом, једним од водећих светских спортских брендова. Њихов ентузијазам за исландски фудбал и за оно за шта се залажемо је импресиван. Сигуран сам да ћемо са Пумом бележити нове успехе на терену и изван њега", изјавио је председник ФА Исланда Гудни Бергсон.