Фудбалери у драми после пљачке: Играч Лестера дао огромну своту новца за два пса чувара (ФОТО)

Танјуг

уторак, 26. 05. 2020. у 18:30

Фудбалери у драми после пљачке: Играч Лестера дао огромну своту новца за два пса чувара (ФОТО)
Везиста Лестер Ситија Хамза Чоудуру (22) посљедњи је играч из Премиер лиге који је купио псе чуваре након што је Али опљачкан

Продаја паса чувара постаје све уноснији посао у Енглеској, посебно међу фудбалерима који, након што је играч Тотенхема Деле Али опљачкан у свом дому, издвајају десетине хиљада евра за врхунски дресиране псе.

Везиста Лестер Ситија Хамза Чоудуру (22) посљедњи је играч из Премиер лиге који је купио псе чуваре након што је Али опљачкан.

Прошле недеље су двојица мушкараца провалила у Алијеву кућу у Барнету у којој су били он, његова девојка и брат Хари Хикфорд са својом девојком и још један пријатељ. Уз претњу оружјем узели су накит и сатове вредне стотине хиљада фунти, а онда побегли.

Како им се тако нешто не би догодило, бројни играчи Премиер лиге сада улажу у посебно обучене псе.

Тако је Чоудору за 60.000 евра купио посебно дресиране белгијског овчара и вучјака, а његова девојка одмах објавила слику на друштвеним мрежама, пренела је Хина.

Пре неколико дана капетан Астон Виле Џек Грилиш купио је белгијског овчара вредног 28.000 евра.

Псе чуваре купили су и нападач Манчестер Ситија Рахим Стерлинг, нападача Манчестер Јунајтеда Марцус Рашфорд, бивши енглески репрезентативац Рио Фердинанд, голман Тотенхама Уго Лорис.

Врхунски тренирани пси потичу из полицијског и војног узгоја и коштају сваки од 10.000 до 30.000 евра.