ФУДБАЛСКА Италија и Румунија су у жалости. Данасје од последица срчаног удара у 21. години у Риму преминуо Џозеф Буасе, талентовани везиста из Камеруна. Он је званично био члан Универзитатее из Клужа, а поникао је у омладинској школи Роме, догурао чак до сениорског састава, а онда је прошле године позајмљен прво Вићенци, па румунском тиму.


Животна прича Жозефа Буасеа била је више него занимљива и драматична. Он се у као избеглица појавио једне ноћи 2015. године у чамцу на обалама Италије и неколико месеци живео као бескућник на железничкој станици у Риму. Прихватила га је омладинска школа Роме за коју је играо од 2016. до 2019, а од 2017. до 2019. године је био у неколико наврата прикључен и првом тиму "вучице". Пошто је Рома одбила да продужи уговор са њим, отишао је на позајмицу у Вићенцу, за коју је одиграо само једну званичну утакмицу, а почетком ове године је постао играч Клужа.


Емотивним порукама су се данас од свог некадашњег играча опростили прво Рома, а касније и првотимац Челсија и репрезентативац Немачке Антонио Ридигер, који је у периоду од 2015. до 2017. године био са Буасеом у Роми.


- Мој драги брате, почивај у миру. Прерано нас је напустио један сјајан, талентовани играч - написао је Ридигер на свом твитеру-налогу.