Антић у Белорусији не зна шта је прекид сезоне: Играмо пред публиком, идемо на круну

С.Бајић

понедељак, 25. 05. 2020. у 20:45

Антић у Белорусији не зна шта је прекид сезоне: Играмо пред публиком, идемо на круну

Никола Антић Фото: EPA

Присутне су мере предострожности, иако се чини да све тече нормално, а видљиво је да, рецимо, пола света носи заштитне маске, а пола не - прича Никола

УГОВОР са белоруским суперлигашем је продужио до децембра 2022. године, а против пандемије вируса корона се бори по српском рецепту. Никола Антић (26), бивши капитен Војводине и трофејни млади репрезентативац Србије, сада узданица Шахтјора у Солигорску, не зна шта значи прекид сезоне због вируса корона, јер у Белорусији лопта није заустављана.


- Првенство је у пуном јеку, мој клуб је тренутно на четвртој позицији, четири бода иза лидера на табели, БАТЕ Борисова - каже Антић у телефонском разговору. - Прошле године смо били трећи, ове сезоне јуримо трон, па докле стигнемо. Играмо пред публиком, све је уобичајено, али се ипак води рачуна о пандемији, мада се, утисак је, не придаје неки велики значај. Присутне су мере предострожности, иако се чини да све тече нормално, а видљиво је да, рецимо, пола света носи заштитне маске, а пола не.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Спектакл у Белорусији: Пркосе мерама против короне - БАТЕ пред публиком освојио Куп голом у 91. минуту


Антић се са своје стране, како каже, чува по свим правилима и, с обзиром на то да је све време пратио ситуацију у Србији и у целом свету, добро је упознат.


- Супруга и син ми се због читаве ситуације још нису придружили. Живим у стану у граду, али од старта шампионата сам у нашем фудбалском кампу, који је ван града смештен у огромној боровој шуми, са сјајним условима за живот и рад, сличан новосадском "Вујадину Бошкову". Изоловани смо и лакше је овде водити рачуна него у граду. Пазим се, али не нешто екстремно. Ту и тамо скокнем до супермаркета по неке потрепштине, био сам пре неки дан у Минску, видео да нема ограничења кретања нити било каквих забрана, али ипак људи се понашају одговорно - закључио је Антић.


МЕРЕ ПОДЕЛИЛЕ ЈАВНОСТ

АНТИЋ примећује да у Белорусији нема панике, израженог страха од вируса, али и да је јавност подељена по питању заштитних мера.

- Једни су да се мере пооштре, други су против, опрез је присутан. Утисак је да се не дешава ништа страшно, а лично нисам уплашен, јер редовно тренирам, посвећен сам фудбалу и водим рачуна - каже Антић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације