НИКОЛА Миленковић би могао да буде у центру пажње летњег прелазног рока у Италији. Милан је показао интересовање за штопера Фиорентине и репрезентације Србије, али пошто је финансијска криза покуцала и на врата "росонера", спортски сектор клуба са "Сан Сира" је дошао на идеју да људима из Фиренце понуди трампу: Бразилца Лукаса Пакету за нашег 22-годишњег играча.


Интересантно је да су Србин и Бразилац вршњаци, наравно играју на истој позицији у тиму, а Миланезима је очигледно за око запао Миленковићев учинак у две последње сезоне у Серији А. Како наводе италијански медији, Милан је прво покушао Пакету да понуди Бенфики, а пошто су преговори негде запели, сада је опција трампе са Фиорентином можда још реалнија.


Наводи се да је тржишна цена бразилског штопера око 30 милиона евра, а пошто се она поклапа са вредношћу Николе Миленковића, потпуно је реално да ова двојица играча замене дресове већ овог лета.


Иначе, за Миленковића су интересовање у последњих шест месеци показали још и Јувентус, Наполи, Манчестер јунајтед и Атлетико Мадрид.