Признање селектора Велса: Осећај је био ужаса, био сам на терену пред прву утакмицу и помислио да напустим све

Новости онлине

понедељак, 25. 05. 2020. у 09:16

Признање селектора Велса: Осећај је био ужаса, био сам на терену пред прву утакмицу и помислио да напустим све

Рајан Гигс фото: ЕПА

Прилично сам смирен, али ако играчи не ураде оно што сам рекао једноставно се урлам на њих, рекао је селектор Велса
Селектор Велса Рајан Гигс је открио да је био у искушењу да напусти посао менаџера Велса само два месеца пре именовања, а пре прве званичне утакмице. Бивши играч Манчестер јунајтеда признао је да, упркос томе што је прошао велику играчку каријеру, имао је  „страшан осећај због чињенице да је тренер националног тима“.

„Сећам се да сам био на тренеру, пре прве утакмице са Велсом у Кини. Размишљао сам: Ово је моја последња утакмица. Не желим више да се осећам овако како се осећам. Имао сам са тимом само неколико дана рада, припремио сам га најбоље што сам могао и тада сам схватио да је више ништа није у мојим рукама. То је за мене био ужасан осећај. Али што више радим као тренер, то се више навикавам на то и прихватам тај осећај. Постаје лакше, али још ми није лако“, рекао је Гигс за британски „Сан“ после две године на месту селектора Велса.

Гигс је у Јунајтеду провео 24 године и гледао и слушао тренера Алекса Фергусона. Он сматра да је управо од Сера покупио неке фудбалске особине.

„И ја сам био ученик“, насмејао се Гигс. „Полувреме је једно од најтежих тренутака на утакмици. Можете да  изгубите конце и ако играте добро и ако играчи не ураде оно што се од њих тражи. Кад кренете и поведете са 2:0 тешко је одржати их на нивоу да тако наставе и у другом полувремену то опет учине. Ја уживам заправо у томе да морам да их мотивишем, нешто да кажем да ме чују и да скинем терет са својих и њихових груди. Прилично сам смирен, али ако играчи не ураде оно што сам рекао једноставно се урлам на њих. Не би требало да се забрља“, рекао је власник 13 титула Премијер лиге.