Министар спорта Италије потврдио: Серија А се враћа, радимо на два датума

Бета

24. 05. 2020. у 22:50

Министар спорта Италије потврдио: Серија А се враћа, радимо на два датума

Винћенцо Спадафора Фото: EPA

Стигао је протокол за наставак сезоне и сличан је ономе који смо договорили за тренинге - поручио је Спадафора
Министар спорта Италије Винћенцо Спадафора рекао је данас да би такмичење у фудбалској Серији А могло да се настави 13. или 20. јуна и да постоји могућност да се утакмице бесплатно преносе на телевизији.

Фудбалски савез Италије предао је медицински протокол за утакмице, а очекује се да ће одлука о наставку фудбалске сезоне бити донета у четвртак. Утакмице ће се играти без публике.

- Радимо на два могућа датума за наставак Серије А, 13. или 20. јун. Стигао је протокол за наставак сезоне и сличан је ономе који смо договорили за тренинге. У четвртак ћемо одлучити када ће се сезона наставити - рекао је Спадафора за Раи ТГ3.

Према ранијој одлуци италијанске Владе, забрањена су спортска такмичења до 14. јуна, али одлука би могла да се промени ако бројке о новим инфекцијама и даље буду у паду.

Постоји забринутост да би због затворених стадиона навијачи могли да се окупљају у кафићима или да би могли да иду у посете пријатељима који могу да гледају утакмице ако плате пренос.

- У Немачкој, Скај је постигао договор о некој врсти преноса утакмица, тако да би свакако требало размотрити нешто слично у Италији како би се избегло окупљање навијача у кафићима - навео је министар спорта.

Он је недавно рекао да жели да направи радикалне промене у  фудбалском систему у Италији, због чега би Серија Ц могла да буде смањена.

- Ова ванредна ситуација показала је нека критична питања у свету фудбала са којима ћемо се суочити у реформи, која ће се догодити пре краја лета. Међу тим питањима је и то да ћемо омогућити фудбалеркама да постану професионални спортисти - рекао је
Спадафора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације