Звезда “четворком” потврдила да спремно улази у наставак сезоне: Титула се оверава на Бањици

З. Ћоровић

недеља, 24. 05. 2020. у 19:07

Звезда “четворком” потврдила да спремно улази у наставак сезоне: Титула се оверава на Бањици

Станковић и Милијаш Фото: М. Вукадиновић

Надомак смо титуле, имамо 11 бодова више од најближег пратиоца и сви се надамо да ћемо се радовати већ после Рада - расположен је Гајић

ЗА ефектну Звездину "четворку" стигле су честитке и од тренера. Дејан Станковић искрено је похвалио своје играче после генералке са Графичаром, што је најбољи знак да шампион спремно дочекује наставак сезоне. Као што се у граду шири мирис липа у цвату, тако на "Маракани" мирише на нову титулу која се теоретски оверава победом против Рада на Бањици, и то у петак, 29. маја, на дан када се славила и европска круна у Барију 1991.


- Приступ мојих играча у утакмицама против омладинаца и у овој последњој против екипе Графичара био је феноменалан - хвали Станковић. - То је оно на чему константно радимо. Није битно против кога играмо, већ како се односимо према сваком противнику. Није проблем када се погреши, али да уђемо лоше у утакмицу, то не волим. Полако се спремамо за наставак првенства. Имамо још четири утакмице и, надам се, све три у купу. Све тече по плану и онако како смо замислили.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Стигла потврда из Инђије: Продаћемо младог играча Звезди, али само под ЈЕДНИМ условом


Упорно су црвено-бели ломили отпор тренутно најбоље екипе у Првој лиги, када је додат гас у другом полувремену, почели су да падају и голови. Као један од најзапеженијих наметнуо се десни бек Милан Гајић. Поготком и асистенцијом дао је до знања да се враћа у праву форму.


- Сезона ми није почела како сам прижељкивао, био сам и повређен пре почетка пандемије. Сада је све добро. Добијам минутажу, напредујем, драго ми је и због постигнутог гола. Надомак смо титуле, имамо 11 бодова више од најближег пратиоца и сви се надамо да ћемо се радовати већ после Рада - расположен је Гајић.


Своје минуте је на најбољи начин искористио и млади Марко Конотар (20), момак који се намеће као све озбиљнија алтернатива Милану Родићу на левом беку.


-Била је ово одлична провера пред наставак првенства и мислим да смо показали завидан ниво спремности. Прво полувреме је било тешко, а у наставку игре смо појачали темпо, ривал је мало пао физички, што смо искористили и пред сам крај сусрета поправили реализацију и наплатили шансе које смо имали током читавог меча -истакао је Конатар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Успешна генералка црвено-белих: Звездина “четворка” против Графичара (ВИДЕО)


Зимус је прекомандован из Графичара у први тим, уклапа се, труди и напредује.


-Привикавам се на захтеве које пред мене поставља Дејан Станковић. Имам за нијансу другачију улогу у односу на период проведен у Графичару, али ми одговара. Наравно, надам се да ћу до краја сезоне заслужити да дебитујем.


МЛАДИ И КВАЛИТЕТНИ

ГРАФИЧАР је Звездина база и одскочна даска за први тим. Гаврић, Николић и Конотар већ су прошли тај пут, а тренер црвено-белих Дејан Станковић помно прати и остале кадидате.

- Што се тиче Звездиних омладинаца и играча Графичара, види се да имају много квалитета. Упознао сам Ераковића, Југа и Крстовића. Они су одиграли добро и потврдили да Црвена звезда на њих може озбиљно да рачуна. Има ту и других играча, као и из омладинског погона. Међутим, не можемо их све прекомандовати у први тим. Битно је да Црвена звезда има нешто младо и квалитетно. Са њима клуб треба да напредује и живи - нагласио је Станковић.