Покетино спреман за повратак на клупу: Резервоари су пуни, желим Премијер лигу, али сам отворен за све опције

Novosti online

23. 05. 2020. у 11:14

Покетино спреман за повратак на клупу: Резервоари су пуни, желим Премијер лигу, али сам отворен за све опције

Маурисио Покетино Фото: EPA

Идеја је да останем да живим у Лондону, али не искључујем друге земље. Саслушаћу понуде и видећу шта ће бити - рекао је Покетино

Спреман за нове изазове. После шестомесечне паузе, од када се разишао са Тотенхемом, Маурисио Покетино жели да се врати на тренерску клупу.


- Моји резервоари су пуни после вишемесечне паузе. Имао сам времена да сагледам све опције, да научим из свега кроз шта сам прошао и да се припремим за наредни посао. Морам да будем спреман када понуда стигне - поручио је Покетино у интервјуу за “Гардијан”.


Његова жеља је Премијер лига, али је отворен и за друге опције.


- Волим Енглеску. Идеја је да останем да живим у Лондону, али не искључујем друге земље. Саслушаћу понуде и видећу шта ће бити. Мој стручни штаб и ја смо много напредовали, научили из свега и спремни смо да понудимо много онима који буду веровали у нас.


На клупи “певаца” га је заменио Жозе Мурињо, а он је открио и један занимљив детаљ.


- Искрено, увек сам мислио да ћу ја њега заменити. Кад је био у Реалу рекао са му “Можда једног дана могу да заузмем твоје место у Мадриду”. Али, ето. То је живот. Он је узео моје место у Тотенхему. Невероватно, зар не?


Присетио се и финала Лиге шампиона прошле сезоне када је његов тим изгубио од Ливерпула (2:0).


- Били смо много бољи тим од Ливерпула и можда смо заслужили бољи резултат. Међутим, финала се добијају, не ради се о томе које заслужио мање или више. Нико није био припремљен да прими гол тако брзо као што се нама десило, то је све променило. Тешко је припремити тим кад се тако нешто догоди. Било ми је тешко, био сам разочаран, нисам могао да престанем да плачем. Баш сам се лоше осећао.


Не крије да га је тај резултат погодио, мада наглашава да сада гледа само у будућност и у “савршен пројекат”.


- Отворен сам и желим да ме “заведе” прави пројекат, а не само одређена земља у којој бих могао да радим. Волимо сви Премијер лигу, сматрам да је најјача на свету и наравно да је оцпија и у неку руку приоритет. Ипак, понављам, отворен сам за све опције - закључио је Покетино.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације