Преговори Вилијана и Челсија трају и даље: За сада - привремено продужење уговора

Бета

23. 05. 2020. у 09:31

Преговори Вилијана и Челсија трају и даље: За сада - привремено продужење уговора

Вилијан Фото: EPA

Ситуација је тешка пошто ми је Челси понудио две године и не жели да промени понуду. Рекао сам да желим још три године - јасан је Вилијан
Фудбалер Челсија Вилијан спреман је да потпише привремени уговор како би остао у клубу и после 30. јуна, када му истекне оригинални уговор.

Неколицини фудбалера у Премијер лиги уговори истичу 30. јуна, али је неизвесно када ће се лига наставити, после више од два месеца паузе због пандемије корона вируса. У лиги се надају да би такмичење могло да се настави средином јуна, што значи да ће клубови морати да се договоре са играчима о новим уговорима.

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) подстиче клубове и играче да направе привремене споразуме, како би се сезона завршила на прави начин.

За 32-годишњег Вилијана су заинтересовани Арсенал и Тотенхем, а преговори са Челсијем нису напредовали. Он жели трогодишњи уговор, а Челси такву понуду ретко пружа играчима старијим од 30 година.

Челсију у Премијер лиги остају још девет кола, а лондонски клуб има још три могуће утакмице у ФА купу, пошто се пласирао у четвртфинале.

- Ситуација је тешка пошто ми је Челси понудио две године и не жели да промени понуду. Рекао сам да желим још три године. Због тога је тешка ситуација. Не знам да ли ће бити могуће да останем. Циљ је да наставим да радим и концентришем се на остатак сезоне, како би Челси наставио да побеђује. Мирне сам главе и концетрисан на оно што је остало од сезоне - рекао је Вилијам, пренео је сајт Гол.

- Мислим да ће бити тешко (да останем). Видећемо шта ће се догодити - додао је бразилски фудбалер.

Уговор истиче и 32-годишњем Педру, за кога су заинтересовани Рома, Бетис, Интер Мајами и Висел Кобе.

Неизвесно је да ли ће му клуб понудити нови уговор, а тренер Френк Лампард је недавно изразио забринутост јер би могао да изгуби и Вилијана и Педра.

- Још не знамо да ли ће и када ће се фудбал наставити. Важним играчима истичу уговори и на то посебно обраћам пажњу. Они су добро служили клубу и воле Челси - навео је он.

Управа Челсија је ове недеље продужила уговоре на по годину дана са Оливијеом Жируом и Вилијем Кабаљером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације