Хоће ли се наставити Серија А? Министар спорта Италије није оптимиста

Бета

22. 05. 2020. у 20:26

Хоће ли се наставити Серија А? Министар спорта Италије није оптимиста

Серија А лого

Од Фудбалског савеза ћу 25. маја добити протокол за наставак такмичења. Проследићу га Научно-техничком одбору, како бисмо били сигурни да је 28. мај право време за одлуку - каже Спадафора
Министар спорта Италије Винченцо Спадафора потврдио је да је научни одбор Владе одобрио клубовима екипне тренинге од понедељка 25 маја, и рекао да је оптимиста по питању наставка такмичења у фудбалском првенству.

Чини се да су се Влада, Фудбалски савез Италије и Серија А коначно договорили на који начин ће се фудбал вратити, након што је оригинални здравствени протокол измењен. Такмичење у Серији А прекинуто је пре више од два месеца због пандемије корона вируса.

- Помагали смо сарадницима и спортским радницима. Сви су добили плате за март и добиће плате за април и мај аутоматски. Схватам да момци желе поново да играју после два и по месеца. Током тог периода су показали одговорност, али потребно је бити опрезан - рекао је данас Спадафора за радио Раи.

- Објавили смо протокол који дозвољава екипама да наставе тренинге. Научно-технички одбор је дао зелено светло - додао је он.

Према том протоколу, укида се ранији захтев да се цела екипа стави у карантин у случају позитивног теста на корона вирус, па ће у изолацију ићи само заражени.

Спадафора је рекао да ће 28. маја бити донета одлука о овој сезони.

- Од Фудбалског савеза ћу 25. маја добити протокол за наставак такмичења. Проследићу га Научно-техничком одбору, како бисмо били сигурни да је 28. мај право време за одлуку да ли ће сезона бити настављена. Желим да будем оптимиста. Одлучно сам рекао "не" онима који су ме, када смо свакодневно бројали стотине мртвих, питали о фудбалској сезони - рекао је он.

- Очигледно је да ако се цела Италија поново покрене, да то мора да уради и фудбал. То је индустрија и страст свих Италијана - додао је Спадафора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације