Некадашњи тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић изјавио је данас да је тај клуб један од највећих клубова које је тренирао и додао да је срећан што сада на клупи види Дејана Станковића.

- Црвена звезда је један од највећих клубова који сам ја тренирао и нормално је да гледам шта се дешава, као и да се нервирам и навијам - рекао је Божовић за сајт клуба.

- Драго ми је што је сада Звездин тренер Дејан Станковић. Он је једна од легенди клуба и сигуран сам да ће људи који воде клуб имати стрпљења да му пруже шансу да нешто направи. Из простог разлога што је дошао у једном моменту када Звезда мења екипу и, на неки начин, стратегију - додао је он.

Божовић је похвалио свог некадашњег пулена Александра Катаија, као и Владана Милојевића.

- Мислим да је Катаи после Дејана Савићевића и Драгана Стојковића један од највећих играча које сам ја видео на терену и са којим сам радио. Он сигурно заслужује да буде у било ком избору звездиних навијача - рекао је Божовић.

- Упоређивати је тешко, мислим да је Владан Милојевић направио велики успех и он је, после генерације из 1991. године која је била првак Европе и света, направио највећи резултат. Не могу да тврдим, али мислим да ће се још дуго чекати да се појави тренер као што је Владан Милојевић - додао је Божовић.

Божовић је описао и како он гледа на целокупну ситуацију изазвану пандемијом корона вируса.

- Ми смо тренери и понекад имамо паузе зато што не радимо, тачније немамо посла, али у сваком случају пауза нам тешко пада. У свему овоме што се дешавало са корона вирусом најтеже пада што, у таквој ситуацији, не можете да видите своје најближе, децу, родитеље - рекао је он.

Што се тиче фудбала, по његовим речима, он се полако враћа.

- Нико не може да каже шта ће бити после ове паузе зато што је ово једна ситуација у којој нико нема искуства, први пут нам се ово дешава. Објективно, ја као тренер, не знам ни како ћемо се припремати јер никада није била овако дуга пауза - навео је Божовић.

Некадашњи Звездин стратег осврнуо се и на садашњи састав црвено-белих. Имао је речи хвале за Вељка Николића.

- Гаврића много мање познајем од Николића. Веља је један врло талентован играч и објективно нисам очекивао да ће брзо показати шта све може. Ово што је сада одиграо у неколико утакмица у црвено-белом дресу, показује да он има одређен квалитет. У Звезди има много квалитетних играча и према мом мишљењу, Борјан је број један - закључио је Божовић.