Жозе Мурињо слави 10 година од освајања Лиге шампиона са Интером и даље се сећа дивног времена проведеног у клубу из Милана. Славио је Португалац тада у финалу против Бајерна са 2:0, а исте те 2010. у клубу је донео и титулу Серије А, односно Куп Италије.

"Током каријере најбоље ми је било када сам се осећао као код своје куће, када сам препознавао емоције тима и људи са којима радим, где само давао своје срце 200 посто.  Када смо освојили титулу првака Европе 22. маја у Мадриду, био сам задовољан због среће која је стизала од свих којима је до Интера стало, од председника до људи у магацију", рекао је Португалац на јубиларну годишњицу. 

И пре доласка у Интер Мурињо је освајао Лигу шампиона.

"Раније сам освојио Лигу шампиона и увек сам током сезоне размишљао прво о себи па о осталима. Али у Интеру је било другачије. Тамо сам се осећао као да сам постао отац тим играчима и да морам да се повучем на друго место у тој породици. Десет година након титуле ми смо и даље сви заједно. Недавно сам причао са возачем аутобуса из времена када сам био у Интеру. Реците ми, где то има и када се десило да тренер који је отишао пре 10 година и даље се чује са возачем? Никада и нигде, то је био Интер за мене, то су били моји људи", рекао је данас тренер Тотенхема.

Мурињо је рекао и један свој квалитет због кога је оригиналан:

"Постоје и другачији односи, на крају крајева ја сам тренер, они су играчи. Емпатија зависи од тога да ли могу да ме прихвате таквог какав сам, а то дође као нека врста загонетке. У Интеру су људи чекали неког као што сам ја. Никада у животу нисам био оно што нисам, нисам био лажан и нисам лагао. И могу вам рећи да сам због тога оригиналан. То сам ја, увек сам био жесток и то је тако".

Признао је Португалац да је једном био агресиван према играчима.

"То је било после пораза од Аталанте у гостима (3:1), а десило се у јануару 2009. године. Тада сам био баш агресиван, рекао сам им да су освојили Скудето лоших утакмица. Знам да сам их повредио и то сам тек касније схватио и извинио сам им се", рекао је Мурињо.

За крај, рекао је и разлог због ког је напустио Интер и отишао у Реал Мадрид..

"Да сам се из Мадрида, где смо освојили Лигу шампиона те 2010, вратио у Милано, са екипом која је на окупу и навијачима који би ми певали да останем, можда никада не бих напустио Интер. Пре финала нисам имао потписан уговор са Реалом и није истина да смо се све договорили раније. Чињеница, хтео сам да одем у Реал Мадрид, годину дана раније председник ми није дозволио да напустим Интер. Једном сам их одбио док сам био у Челсију, а на крају, Реал Мадриду не можеш три пута рећи: "Не". Када смо победили Барселону у полуфиналу Лиге шампиона, знао сам да ћу освојити то такмичење и већ тада сам знао да ћу прећи у Реал Мадрид".