ЦРНА Гора ће ускоро да настави и приведе крају свој фудбалски шампионат у чијој Првој лиги игра "само" десет клубова. Први човек тамошњег фудбалског савеза, легенда југословенског и италијанског фудбала, Дејан Савићевић, био је врло сликовит за црногорске медије:

- Док сам ја председник Савеза, лига се неће ширити. Садашњи формат је тежи, игра се четворокружно, али има много мање простора за мућке. Доста смо гурали главу у песак, више нема потребе. Лига са десет клубова се показала најбољом до сада. Да имамо 12 клубова, било би као да се враћамо пет, шест година уназад. Ја хоћу да идемо напред. Одлука да се првенство реши на терену је најспортскија - каже Савићевић.

Некадашњи селектгор "плавих" подсетио је и на врло важан детаљ у намери да истраје са идејом да се не повећава број клубова у црногорској фудбалској елити.

- Систем са десет прволигаша је најбољи, а о томе сведочи чињеница да на нашу адресу више не долазе извештаји УЕФА о сумњивим мечевима. Утакмице су 99,9 одсто и такмичарске. Сагледавајући све, сматрам да смо поступили исправно - закључио је Савићевић.