Проширење Лиге на 20 клубова? Како тако нешто нису смислили Немци?, пита се Драгослав Степановић

Новости онлине

четвртак, 21. 05. 2020. у 13:00

Проширење Лиге на 20 клубова? Како тако нешто нису смислили Немци?, пита се Драгослав Степановић

Драгослав Степановић фото: ЕПА

Имаћемо више играча него публике и гледаћемо веома интересантно првенство. Када бисмо се зезали, каже тренер
Легендарни српски тренер Драгослав Степановић, не може чудом да се начуди да је ФСС усвојила предлог да се лига прошири са 16 на 20 клубова следеће сезоне. Фудбалски стручњак, цењен у Немачкој, пита се, помало иронично, како на ту спектакуларну идеју није дошао ниједан од 80 милиона Немаца.

Како цените проширење лига у Србији, конкретно: елитни ранг са 20 клубова?

– Аууу... коме је тако нешто пало на памет - питањем на питање одговара за "Спортски журнал" Драгослав Степановић.

Представницима клубова, објашњава му новинар.

– Генијално... Нема шта. Толико да се разуман човек не запита: како се Немци са 80 милиона становника нису сетили тога већ имају лигу са само 18 клубова?

Одлука Заједнице суперлигаша и прволигаша је образложена?

– Пре бих рекао да је образложена кумствима, притом не бих потценио ни буразерске односе и релације. Би што би, имаћемо више играча него публике и гледаћемо веома интересантно првенство.  Када бисмо се зезали ха, ха... Биће додуше ефикасно: ови што се боре за евросцену награђиваће оне што су одавно испали из Лиге. Језиво, збиља. Многи немају финансијских могућности да би селектовали конкурентан тим и такмичарски одржив у лиги апсурда. Изузев осам клубова... можда - закључио је Степановић.

Коментари (2)

Rale

21.05.2020. 16:36

Stepi nije lud, zna sta prica covek, radio je i igrao u najjacoj ligi na svetu, mi sa ovakvim danasnjim fudbalom bi trebali biti zadovoljni sa najvise 12 klubova ali ne, ko i malo zamirise "suskama" pod nos nasim strucnjacima iz FSS taj je na konju ! Sa 20 timova i 16 seoskih igralista gde ce biti vise gusaka nego navijaca mi i nismo za bolje nego seosku ligu ! I posle se kao cude sto Zvezda i Partizan imaju svoje filijale.