Чеферин: Сигуран сам да ће се фудбал са навијачима веома брзо вратити

Бета

среда, 20. 05. 2020. у 14:51

Чеферин: Сигуран сам да ће се фудбал са навијачима веома брзо вратити
Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин рекао је данас да је уверен да ће се навијачи ускоро вратити на утакмице

Председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Александер Чеферин рекао је данас да је уверен да ће се навијачи ускоро вратити на утакмице.

"Лично, апсолутно сам сигуран да ће се добри, стари фудбал са навијачима веома ускоро вратити", рекао је Чеферин за британски Гардијан (Тхе Гуардиан).

Домаћа и континентална такмичења су заустављена услед пандемије корона вируса, а почела су да се играју у неким државама без публике.

"Не мислим да ће вирус трајати заувек. Мислим да ће се стање променити пре него што мислите. Не свиђа ми се ово апокалиптично стање да морамо да чекамо други, трећи, чакк и пети талас", казао је Чеферин.

Упитан да ли би се кладио у милион долара да ће одложено Европско првенство бити 2021. године, одговорио је: "Да, бих. Не знам зашто не би тако било".

Чеферин је казао да ће фудбал следити препоруке власти, али да је оптимиста по питању да ће у блиској будућности све поново бити нормално.

По његовим речима, фудбал се није променио после Другог светског рата, или Првог, а да се то неће десити ни после пандемије корона вируса.