Клоп: Не би било поштено да се сезона у Премијер лиги поништи

Бета

уторак, 19. 05. 2020. у 08:47

Клоп: Не би било поштено да се сезона у Премијер лиги поништи

Јирген Клоп Фото: Н. Параушић

Мислим да у животу има много горих ствари него да не постанете шампиони. Многи људи око нас имају великих проблема - каже тренер Ливерпула
Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп рекао је данас да би поништавање сезоне у Премијер лиги без проглашења шампиона било непоштено.

Такмичење у Премијер лиги прекинуто је 13. марта због пандемије корона вируса. Није познато када ће такмичење бити настављено, а данас је одлучено да клубови од уторка могу да тренирају у својим тренинг центрима у малим групама играча.

Било је предлога се сезона поништи, да се не прогласи шампион и да ниједан клуб не испадне из лиге, а Клоп, чија је екипа прва на табели, то не разуме.

- Постоје приче да људи желе да се поништи сезона. Помислиш: Играли смо 76 одсто сезоне и ти једноставно желиш то да обришеш? Мислим да то не би било поштено, рећи да се није ни догодило - рекао је Клоп, пренео је Гол.

Ливерпул је први на табели са 25 бодова више од другопласираног Манчестер ситија, девет кола пре краја Премијер лиге. "Црвени" чекају титулу шампиона од 1990. године.

- Први смо на табели према резултатима на домаћем терену, први смо на табели на табели за гостовања. То је сезона у којој треба да постанемо шампиони. Мислим да у животу има много горих ствари него да не постанете шампиони. Многи људи око нас имају великих проблема. Људи умиру, то се увек дешава, али у овом тренутку због корона вируса о коме нисмо знали и на који нико није могао да се припреми - навео је Клоп.

- Не можемо на све да се припремимо, али такође морамо често да реагујемо. То је највећи део мог живота, реаговање на неочекиване ствари - додао је немачки тренер.