КОЛИКОће проширена Суперлига од 20 и Прва лига од 18 клубова допринети квалитету и регуларности ова два ранга такмичења, тек ћемо да видимо. Скептици су одавно рекли своје, људи који воде домаћи фудбал такође, па остаје само још да Извршни или Одбор за хитна питања ФСС, практично, аминује предлог Скупштине Заједнице Суперлиге и Прве лиге Србије од пре неколико дана.

На Извршном одбору наше куће фудбала биће разматран и предлог по којем ће у Пропозицијама такмичења од следеће сезоне да стоји и ставка да у стартним поставама на једном мечу морају да буду најмање по двојица фудбалера старости до 21 године. Занимљиво је да је ово правило већ било на снази у текућој сезони Прве лиге Србије.

Пошто је у неким земљама ово правило било подвргнуто руглу и "ловило се у мутном", тако што би се млади играчи изводили из игре већ код првог аута или прекршаја, сада ће у Србији они изгледа морати да играју најмање по једно полувреме. Нема сумње да се овде ради о промоцији младих играча који ће практично бити више у фокусу селектора младе репрезентације, а тај посао тренутно обавља један од најбољих српских младих тренера Илија Столица.

Други предлог који ће се појавити пред ИО ФСС односиће се на број играча у протоколу пре сваког меча. Уместо досадашњих 18, односно 11 стартера и седам измена, од следеће сезоне врло вероватно ћемо гледати чак 23 фудбалера, а ово правило је још пре неколико сезона уведено и користи се у италијанској Серији А.

СТРАНЦИ

У ПРОТОКОЛИМАсуперлигашких тимова тренутно на терену сме да буду највише четворица иностраних играча. Правило се мењало, било их је раније и шеасторица, а није прошао предлог Звезде од пре скоро годину дана о чак осморици странаца.