Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић говорио је у опширном интервјуу за Спортски журнал о бројним темама. Прво о актуелној ситуацији када су у питању европске квалификације које чекају српске клубова.

"Савези су у обавези да до 20. јула доставе списак клубова у квалификацијама, реч је о земљама између 16. и 55. места на УЕФА листи. Прва рунда би почела 28. јула, Звезда би стартовала од друге 11. августа. Борба за пласман у Лигу шампиона завршила би се тек крајем септембра, а прелазни рок би трајао до 1. октобра. То је план А", рекао је Терзић.

"План Б подразумева да се лиге не заврше до 20. јула због здравствених и организационих околности. Тада је рок до 3. августа.Може да се догоди ситуација да поједине државе не дозвољавају играње утакмица на њиховој територији до појединих датума, онда би на снагу ступила варијанта игре на неутралним теренима, где може да се путује и то је трећи план", истакао је функционер "црвено-белих".

Он је потом изнео занимљиву идеју о регионалној лиги.

"Црвена звезда, Партизан, Војводина, Раднички, Чукарички... требало би да размишљају о регионалној лиги. Имамо пример Белгије и Холандије, које разрађују модел за заједничко такмичење. Да се није погоршала политичка ситуација, то би учиниле и Русија и Украјина. Србија, Мађарска, Румунија и Бугарска су подручја са збирно 50.000.000 становника, постојало би велико интересовање публике, телевизије и спонзора што би доносило приходе од улазница, ТВ права и спонзора. Рачунам да би Србија, Мађарска, Румунија и Бугарска давале по четири представника, била би то лига са јаким ТВ правима и пролазности за осам екипа у европска такмичења.

"Око 65-70 посто људи у Србији навија за Звезду, боли ме кад видим три хиљаде људи на Маракани. Публика је жељна атрактивнијег такмичења. Нисам причао на ову тему ни саким из УЕФА, али имамо пример да је одобрила женску лигу Белгије и Холандије, а слично се размишља и за мушку. То су моја размишљања, требало би да се разговара са ФСС као нашим матичним савезом, да се види какав је став у осталим фудбалским савезима, који је интерес фудбала у целини", рекао је Терзић.