Шпанци посветили емотиван документарац легенди: Радомире, волимо те! (ВИДЕО)

Н.И.

недеља, 10. 05. 2020. у 17:08

Шпанци посветили емотиван документарац легенди: Радомире, волимо те! (ВИДЕО)

Радомир Антић Фото: EPA

У најави емитовања овог филма наглашено је да је Радомир Антић једна од најистакнутијих личности фудбала у Шпанији

ШПАНЦИ не заборављају Радомира Антића. Легендарни српски тренер који је 6.априла преминуо у Мадриду, оставио је дубок траг у једној од највећих фудбалских земаља на свету. Тамошња тв станица "Гол" емитовала је синоћ документарни филм под насловом "Радомир, те кјеро" (Радомире, волимо те) који је из архивских снимака и сведочанстава Антићевих некадашњих играча,још једном до танчина описао величину и харизму нашег некадашњег селектора, тренера Реала, Барселоне, Овиједа, Атлетико Мадрида...

Наслов филма је уствари навијачки поклич са трибина стадиона "Висенте Калдерон" у Мадриду сапоследњег меча из Антићевог првог мандата у Атлетику када је 55.000 људи на незаборавној утакмици и понеди над Барселоном (5:2) дуго, овацијама, испратило Антића са терена. Он је тада изашао и на "бис", а то скандирање је заувек обележило љубав Атлетика према Антићу.

У документарном филму који је емитован синоћ о Радомиру Антићу су са пуно поштовања и емоција говорили Милинко Пантић, Славиша Јокановић, Хавијер Савиола, Гаиска Мендијета, Тони Муњоз, Густаво Лопез и многи други. У најави емитовања овог филма наглашено је да је Радомир Антић једна од најистакнутијих личности фудбала у Шпанији и освајач дупле круне са Атлетиком 1996. године и да је звог тога заслужиодокументарац у Шпанији.