Фудбалер Манчестер ситија Кајл Вокер пожалио се данас да га британски таблоиди "малтретирају" након што је објављено да је поново прекршио правила о социјалном дистанцирању због корона вируса.

Вокер је, наиме, прво био на мети штампе пошто је организовао журку у свом дому, због чега се извинио. Сада је британски "Сан" објавио да је три пута у року од 24 сата прекршио мере уведене због пандемије тако што је посетио чланове своје породице, а потом отишао на вожњу бициклом с пријатељем.

Вокер је на свом твитер налогу објавио дугачку изјаву у којој наводи да осећа да га стално прате.

- Недавно сам прошао кроз једно од најтежих раздобља у свом животу за шта преузимам потпуну одговорност. Међутим, сада осећам да ме малтретирају. Ово више не утиче само на мене, већ утиче и на здравље моје породице и моје мале деце - написао је Вокер.

Вокер је потврдио да је у среду посетио родни Шефилд како би сестри однео родјендански поклон и загрлио је, а да је потом посетио и родитеље како би "покупио кувану храну".

- Тужно је, имам осећај да се мој живот проматра без икаквог контекста. Разумем да су људи узнемирени или љути на мене, али било је важно да људи боље разумеју мој живот - написао је Вокер.