Легендарни холандски голман Едвин ван дер Сар каже да се, актуелни тренер Реал Мадрида, Зинедин Зидан док је био играч много разликовао од саиграча у Јувентусу. Увек је био смирен, миран, повучен и никада није патио од материјалних ствари.

"Зидан није био много причљив, вероватно јер није превише говорио енглески језик и комуницирао је највише на француском и италијанском. Ипак, начин на који је играо на терену био је довољан да он задобије поштовање целе свлачионице", каже Ван дер Сар и наставља. "Једног дана је дошао на тренинг Фијатом, носио је фармерке, белу кошуљу и патике. Био је потпуно другачији од онога што смо виђали код других играча који су долазили Фераријем и носили маркирану одећу".

Холанђанин је рекао да је и Зидан имао своју "тамну страну", што је показао у финалу Светског првенства 2006. године.

"Био је мекан према лопти, али без ње није био тако елегантан", рекао је Ван дер Сар.

А колико је повучен и миран био Француз, нарочито на терену, рекао је недавно селектор Италије Марсело Липи који је предводио "азуре" у финалу против Француске када је дошло до сукоба Зидана и Матерација.

"Познавао сам Зидана и то што се залетео и физички насрнуо на Марка за мене је било потпуно изненађење да је тако нешто могуће", присетио се искусни тренер.