Фудбалери Радничког из Ниша одрадили су данас први тренинг после скоро два месеца паузе због пандемије вируса корона и тако почели припреме за наставак сезоне у Супер лиги и Kупу Србије.

Kако се наводи у саопштњу клуба са "Чаира", екипа се окупила у понедељак, а истог дана су сви играчи, чланови стручног штаба и запослени у клубу тестирани на вирус корона. Сви резултати тестова су били негативни, па је тренер Радослав Батак одмах заказао тренинг.

- Хвала богу, сви смо здрави. Тестирани смо, негативни смо и искрено да вам кажем, мени је то сада најважније. Нама је речено да кренемо са тренинзима, ми ћемо своје обавезе испуњавати, а ја верујем да Влада Србије и Фудбалски савез Србије знају шта раде - рекао је Батак.

Због посебних мера за одржавање тренинга, играчи су били подељени у неколико група, а тренирало се на главном и помоћном терену стадиона "Чаир". Свака група била је под надзором једног од чланова стручног штаба, а играчи су поштовали међусобни размак од минимум два метра.

- Kлуб је предузео све неопходне мере и спремно смо дочекали ове тренинге у посебним условима. Радимо у групама, на прописаној смо раздаљини и немамо заједничка окупљања пре и после тренинга - навео је Батак.

- Kренули смо с радом, а када будемо дефинитивно знали да ли је пред нама пуна сезона са свих 11 утакмица или скраћена са четири меча, наравно са Kупом, направићемо подробнији план тренинга. Kолико буде времена, толико ћемо се и спремити, али најважније је да радимо према упутствима и останемо здрави - додао је тренер Радничког.

Он је рекао да је играчима неопходно три до четири седмице припрема.

- Све остало зависи од много фактора, па и то када ће екипа ући у жељену такмичарску форму. Имали смо велику паузу. Ми смо играчима дали програм како да тренирају код куће, али то свакако није могло да адекватно замени праве тренинге - рекао је Батак.

Раднички је пред прекид сезоне одиграо неколико добрих мечева, а Батак је навео да је обавеза тима да проба да што пре досегне тај ниво.

- Чак и да га премашимо и да наставимо тамо где смо стали. Неће бити лако, пауза нам је много одмогла, али како нама тако и другима. Настављамо с радом, играчи сада већ добро познају моје методе и верујем да су пре нама добри дани - рекао је Батак.

И голман Радничког Боривоје Ристић је истакао да је најважније да су сви здрави.

- Мислим да се полако све враћа у нормалу, а требаће нам мало времена да се навикнемо на ове услове, јер су овакви тренинзи непознаница за све нас. Мало је конфузно, али морамо да се уходамо што пре - рекао је Ристић.

Он је навео и да верује да ће његов тим спреман дочекати наставак сезоне.

- Верујем да ћемо бити спремни за наставак сезоне, иако још не знамо датум. Чекају нас обавезе у првенству и Kупу, наш циљ је Европа, а гледајучи стање на табели, мислим да је Kуп Србије такмичење преко којег можемо лакше да дођемо да нашег циља - казао је Ристић.