Када прича Дејан Савићевић онда нема увијања, пуно филозофије и измишљања. Геније као и увек гађа право у мету, слично је било и у његовом последњем Инстаграм интервјуу са новинаром Мауром Сумом у којем је легендарни  шампион Европе са Црвеном звездом и сада председник Фудбалског савеза Црне Горе, говорио о неким занимљивим тренуцима из богате каријере.

Савићевић је почео од пријатељских односа са Звонимиром Бобаном у време ратова на простору бивше Југославије
.
“Тешке године, грађански рат... Није било лако одржати те односе, али ми смо били пријатељи и пре но што смо дошли у Милан. Заједно смо служили војску, играли за репрезентацију, договорили смо се да не причамо о рату, већ о другим стварима. О рату једноставно не бисмо могли да се сагласимо. Нису фудбалери и спортисти криви што се рат догодио, већ политички интереси оних који су после рата постали милијардери“, каже  Савићевић.

Данашњи Милан нажалост по навијаче није ни близу оног из времена Дејана Савићевића када је владао Италијом и Европом.

“Жао ми је, Интер сада боље функционише него ми. То је живот, надам се да ће се Милан опоравити. Ово што се десило са Звонетом (Бобанова смена, прим. аут) није добра за тим и окружења... Да би се тим вратио играчи морају да буду у добром расположењу, а они су много мењали тренере, од Михајловића, Инзагија... Нису тренери криви, већ играчи. У моје време ту су били изванредни фудбалер, Гулит, Ван Бастен, Руи Kоста, Шефа, Седорф, Неста... Сад, купује Милан, али нико да се покаже и постигне 15 или 20 голова, да буде лидер екипе“.

Поменуо је Дејо и Роберта Бађа, односно "борби" за десетку која је обавезно била на леђима славног Црногорца.

“Један од највећих италијанских фудбалера у историји. Стигао је 1995. год нас, ја сам ту већ био три сезоне и носио 10 на леђима. Бађо није ни тражио десетку, јер је знао да је моја, и то показује колико је био велики. Жао ми је за онај пенал са Светског првенства 1994 (финале против Бразила, прим.аут)“.

Српски репрезентативац Лука Јовић се помиње као ново појачање Милана, а занимљиво је како га види Савићевић.

“Искрено, не знам га толико добро. Имао је сјајну сезону у Немачкој, али ја тамо гледам само Бајерн и Борусију. Видео сам понешто, али мало. У Реалу је мало тога урадио. Знам га откако је имао 17 година, обећавао је, онда није прошао у Бенфики, па је био баш добар у Немачкој. Не могу да судим“, завршава Савићевић.