Терзић најавио продају младих играча: Петровић, Гаврић, Николић – неко ће отићи из Звезде

Novosti online

четвртак, 30. 04. 2020. у 16:12

Терзић најавио продају младих играча: Петровић, Гаврић, Николић – неко ће отићи из Звезде

Звездан Терзић Фото: М. Вукадиновић

Они ће играти европске квалификације, прелазни рок ће свакако бити померен до 1. октобра. Мени је већ сада жао што ће та деца морати да оду - каже Терзић

Генерални директор Црвене звезде је у разговору за празнични број „Информера“ истакао да вирус корона знатно утиче на планове клуба за предстојећи прелазни рок, пре свега у финансијском смислу.

- Буџет је претходних неколико година био 30 милиона евра, сада ће бити око 20 милиона. Од тога ће пет стићи од спонзора, од „Гаспрома“ четири, од „Телекома“ милиона евра. Осталих 15 морамо да добијемо од продаје играча, јер од улазница нећемо имати никакву зараду. Не би ме изненадило да наредна сезона буде без публике на стадионима. Када је продаја ТВ права у питању, то је код нас занемарљива сума. Дакле, можемо једино још да рачунамо на новац од евентуалног пласмана у неко европског такмичење, али уз сву жељу то нико не може да нам гарантује. Трансфери нам остају као једини реалан извор прихода – каже Терзић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дегенек: Најпоштеније је да се одигра све до краја и да потврдимо доминацију

Дејан Станковић је од доласка „у ватру“ гурнуо млађе играче, али се неки од њих неће дуго задржати на стадиону „Рајко Митић“.

- Верујем да ћемо зарадити на продаји неког од наших бисера – Његоша Петровића, Жељка Гаврића и Вељка Николића. Они ће играти европске квалификације, прелазни рок ће свакако бити померен до 1. октобра. Мени је већ сада жао што ће та деца морати да оду из Звезде, али је таква ситуација и клуб мора да продаје да би живео.

Нагласио је и да се залаже за Регионалну лигу.

- Звезда је у проблему, са буџетом од 20-30 милиона евра тешко може да се парира клубовима у Лиги шампиона или Лиги Европе, они имају буџете од 50-60 милиона евра и више. Са друге стране, ми не можемо да трошимо толики новац само за домаћу лигу. Решење је да клубови као што су Звезда и Партизан, заједно са још неким клубовима из региона. Рецимо, са најбољим тимовима Румуније и Бугарске, оформимо Регионалну лигу. Такве идеје већ постоје у Европи – закључује Терзић.

Коментари (11)

mister no

30.04.2020. 16:45

dokle bre vise ... sto ne preprodajete velike transfere poput van la prevaru , kanjasa i ostale...

Сурутка

30.04.2020. 17:47

Чудо да не траже новац од државе од како је ово почело.

Gale

30.04.2020. 18:40

Terziću mađioničaru i budući dobitniče Nobelove iz ekonomije otkrij nam tajnu odakle si punio budžet od trideset miliona i istovremeno dug od 50 miliona skoro istopio.

Sloba

30.04.2020. 21:07

Pa zar Terzic nije pre nekoliko meseci rakao da su 5 miliona evra od Gasproma potrosena unapred ....

CZ

30.04.2020. 21:52

Hvala Novostima, dok sam danas kritikovao ovog sarlatana kako sa svojim pajtosem Mrkelom unistava Zvezdu a vecina mi lupala minuse evo stize potvrda kako radi Zvezdina "struka" ! Prodaj sve prodaj i igraj seosku ligu jer u Evropi si samo podsmeh !

Leon

01.05.2020. 07:32

@CZ - Hajde bre ne piši gluposti , kad ti jednom budešvodio Zvezdu tad odlučuj a za to vreme prepusti taj posao pametnijima jer se tako mora šarlatanu .

CZ

01.05.2020. 11:26

@CZ - Zvezdu trebaju voditi sposobni ljudi a ne promasaji ! Ja koji sam Zvezdas 60 god. ne mogu da delim komplimente nekom ko se zavukao u klub iz svojih licnih interesa . Kod nas je problem i to u celom drustvu sto nema, il jesi ili nisi ! Nesto izmedju ne vodi nicemu. I zapamti, Zvezda nije socijalna ustanova da se sredstva koja su i mnoga od donacije tek tako trose na "kumovske veze". Dok imamo pametnjakovice kao Leon zaboravimo kvalitet i Evropu.

Danilo

01.05.2020. 08:07

Surutka: Nema potrebe javno traziti, drzava je svejedno usluzni servis svog projekta.

Kristian

02.05.2020. 12:45

Dosad smo čekali da Zvezda igra ligu šampiona blaga je reč da smo čekali sad kad 2 godine igramo tu lš sad je problem 5,6 komada niste valjda očekivati da ćemo sa bayernom, totahemom psž da igramo egal! Da dođu velike ekipe na Rajka. Da smo izvukli šalke, galatu lokomotiva iz Moskve onda bi bilo a to ne valja nisu atraktivni pa šta bi mi!? Nemože o sa velikanima egal. Opet smo osvojili koji bod za 2 učešća lepo, bolje zasad ne može!