СТАДИОН под кључем, играчи по кућама, а бројни навијачи и присталице у мадридским болницама бију битку са вирусом корона. Тако је у недељу изгледало никад тужније обележавање 117. рођендана мадридског Атлетика. Уместо крцате "Ванде Метрополитано" сада је само натпис: "Никад немојте престати да верујете" испред стадиона, путоказ ка изласку из кризе.

Новинарка "Аса" је у колумни објављеној поводом рођендана "јорганџија" приближила јавности како изгледа суморни тренутак овог шпанског великана.

- Ово је најчуднији рођендан у историји Атлетика. Још једна година у клупској историји се дописује без Радомира Антића, без толико других оборених последњих дана, без стадиона "Висенте Калдерон", претвореног у прашину.

Мадрид је најјаче погођен пандемијом вируса корона у Шпанији са чак 59.000 заражених. Стадион "Ванда Метрополитано" је затворен од 12. марта, играчима су плате смањене за 70 одсто, а кухиња, иначе намењена за спремање хране ВИП гостима, сада служи за припремање оброка најсиромашнијим грађанима.