Шокантна изјава некадашњег спортског директора Милана Паолоа Тавеђеа у којем оптужује директоре Звезде да су шуровале са судијама пред меч са "росонерима", али и онда његово признање како је преварио све у Београду и због магле одложио меч за "сутра" подигло је много прашине. Владимир Цветковић, један од кључних људи на Маракани демантовао је Италијана, а сада се огласио и легендарни Паоло Малдини.

Наиме,Малдини се присетио стила игре легендарног Арига Сакија, као и проблема које је тај чувени тим предвођен Марком ван Бастеном, имао са Црвеном звездом 1988. године.

Kонкретно радило се о двомечу осмине финала Kупа европских шампиона, када је екипа легендарног Бранка Станковића умало направила сензацију. Милан је сачувала београдска магла, а подједнако велики подухват представљао је резултат из првог меча на Сан Сиру (1:1), када су се црвено-бели фантастично бранили.

"Саки је био визионарски тренер, имао је фантастичне играче и две фазе игре које је правио користећи све играче. Велика пажња се давала одбрани, нисмо могли да будемо неспремни. Тренинзи су имали за циљ да се заједно бранимо и нападамо када год вам се укаже прилика. Били смо у тешкоћама са врло затвореним противницима, попут Црвене звезде. Они су нас проучавали, дали су нам лопту, а онда су сви стајали у одбрану", присећао се Малдини.

Многи сматрају да је тај пролазак даље био прекретница за Сакијев Милан, који је потом два пута узастопно био првак Европе. Са друге стране, Црвена звезда је тек стварала велики тим, који се одмах након тог Милана попео на европски трон.