Председник Европске фудбалске уније (УEФА) Александер Чеферин рекао је да су лиге широм Европе спремне да се врате у акцију иза затворених врата у покушају да ограниче штету коју наноси вирус корона.

Фудбалске лиге суспендоване су од средине марта због пандемије која је у Европи однела више од 100.000 живота. Али, шеф европског фудбала сматра да би повратак утакмица био врло важан корак ка повратку нормалном животу и избегавању великих финансијских губитака за лиге.

- Верујем да постоје опције које нам могу омогућити да поново покренемо шампионате и завршимо их. Можда ћемо морати да наставимо без навијача, али мислим да је најважнија ствар да се игра - рекао је Чеферин за "Kоријере дела Сера".

По његовим речима, сценарио по којем се такмичења не би завршила био би ужасан за клубове и лиге.

- Боље је играти иза затворених врата него никако. У тешким временима људима би то донело срећу и одређен осећај нормалности, чак и ако утакмице могу да гледају на ТВ - рекао је Чеферин.

Први човек УЕФА је додао и ако се лиге врате "довољно брзо", онда би и мечеви Лиге шампиона и Лиге Европа могли да се "играју паралелно", без постојања крајњег рока за финала. Словенац је казао и да није наклоњен идеји да се сезона заврши у септембру и октобру јер би то онда имало "велики утицај" на сезону 2020/21.

- Можемо да завршимо сезону, али морамо поштовати одлуке које су донеле власти. Приоритет су здравље навијача, играча и тренера - рекао је Чеферин.

Што се тиче земаља које су одлучиле да не заврше сезону, Чеферин је рекао да ће УЕФА "преиспитати те случајеве".