Фудбалер Војводине Богдан Младеновић рекао је данас да није на њему да се бави тиме шта треба урадити са сезоном која је прекинута због пандемије корона вируса, али је истакао да би било опасно одиграти целу сезону до краја.

- Није на мени да се бавим тиме, али недавно сам прочитао изјаву нашег шефа да би било добро да се, након одрађених припрема, ове сезоне одиграју још само преостале утакмице до 30. кола, као и оне у Купу Србије - рекао Младеновић за клупски сајт.

- И ја мислим да би то вероватно било најбоље решење, јер уколико би се играо и плеј-оф, то би било превише утакмица за јако мало времена и, самим тим, било би поприлично опасно за играче у смислу могућности повреде услед превеликог оптерећења - додао је Младеновић.

Скоро месец дана је прошло откако је у Србију уведено ванредно стање услед пандемије корона вируса, чиме су уједно обустављена сва спортска такмичења у земљи.

Истовремено, како би се спречило даље ширење заразе, забрањени су и заједнички тренинзи на истом простору, па фудбалери Војводине форму одржавају кроз трчање, вожњу бицикла и заједничке онлајн тренинге са својим кондиционим тренером.

Младеновић је тренутно у Београду и труди се да, у овим околностима, буде што више физички активан.

- Пошто живим тачно преко пута Бањичке шуме, током прве две недеље сам ишао тамо на трчање сваки други дан, а потом сам купио собни бицикл, па и на тај начин покушавам да одржавам кондицију. Поред тога, редовно имамо онлајн тренинге с кондиционим тренером Сашом Семередијем и могу да кажем да су и ти тренинзи заиста одлични - рекао је Младеновић.

Он је ове зиме стигао у редове Војводине из Жил Висентеа и показао да може да донесе додатни квалитет у игри новосадског тима.

"Одлично су ме сви прихватили, а као што сам и раније једном рекао, имам утисак да играче које сам тек недавно упознао познајем цео живот. Штета и због нас што се сезона прекинула, јер смо стварно имали низ добрих резултата, а уверен сам да би
временом на терену то све деловало још боље - рекао је Младеновић.