Вратио се Лука Миливојевић још једном у прошлост и поново говорио о дешавањима са Светског првенства у Русији из 2018. године. Тада је Србија поразом од Швајцарске изгубила шансе за пролаз, а после тога је дошло до сукоба између њега и тадашњег Селектора Младена Крстајића.

Сада је о томе причао за ТВ „Арена спорт“.

- Срж целе те приче је да су после СП за мене рекли како сам хтео да правим пуч. Био сам љут на те људе, јер су и они сами знали да то није истина и да се то није догодило. Нисам хтео да пређем преко тога, тражио сам да то демантују. Ни извињење нисам тражио, само демант. Нису то желели, тако да нисам имао други избор. Нисам могао да се вратим и да играм код тих људи који су лагали у таквом тренутку – рекао је Миливојевић.

На питање због чега сматра да је баш он био мета одговара:

- Можда им је засметало нешто. Доста дуго је све то ишло, развијало се. Кренуло је још од одузимања капитенске траке Браниславу Ивановићу, где ја нисам хтео да ћутим. Још ту сам им некако упао у очи, као да сам против њих. Једноставно је. Код нас у Србији људи схвате другачије кад ти хоћеш да кажеш како мислиш да јесте, они то протумаче да си против њих, да ниси за њих и слично. Постанеш им трн у оку и крену да раде против тебе.

Капитен Кристал Паласа се осврнуо и на један састанак.

- Ако им идеш уз длаку, волеће те, биће увек ту за тебе, урадиће све. И онда, после бунта због Банета крећу ствари. Касније је био тај пут у Кореју, па је после Швајцарске био један састанак са тадашњим селектором. Били су ту он и његови помоћници, десетак људи, али само ја од играча сам био део тог састанка – закључио је Миливојевић.

Цео интервју за "Арену" можете погледати на снимку испод.