Стигле су одличне вести из Турске. Легендарни голман Рушту Реџбер је успео да победи вирус корона и полако се опоравља. Вест је потврдила његова супруга Исил на друштвеним мрежама.

- Сви ви који чекате наше нове слике, причекајте још мало и гледајте старе. Надам се да ћемо нове ускоро моћи да објавимо са нашим најближима уз осмех, загрљаје, љубав. Све у животу је процес учења, па тако и ово. Срећна сам што могу да кажем да су Руштуови резултати негативни. Пацијенти који су се излечили су најчистији, они стварају антитела и више нису заразни – поручила је Исил путем Инстаграма.

Она је затим открила и како је изгледао цео процес борбе са овим вирусом.

- Није важно у којој се болници у Турској налазите, слушајте лекаре, свуда је исто – или си на интензивној нези или у обичној соби, у зависности од симптома и стања. Много вас пита за препоруке, па ћу вам рећи како је изгледало у овом случају. Наравно, све уз строги надзор лекара и стручног особља. Добио је Тамифлу и Хидроксликорин као антивиралне лекове и Азитромицин као антибиотик. Уз то је ишла и обавезна доза од 1000 милиграма витамина Ц. Уколико постоји пнеумонија или још неки проблеми, ту су и додатни лекови, али наглашавам још једном – ту су лекари који прате и брину о свему томе. Они раде даноноћно и прате и дешавања у другим земљама.

На крају је дала и један савет.

- Свакодневно удишите свеж ваздух, вежбајте, спавајте минимум осам сати, узимајте 3 литра воде дневно, врућу воду са лимуном, воће, поврће, пазите на исхрану. Останите здрави и будите уз вољене – закључила је Исил.